Kolik stojí povolenka v Polsku?
Předpisy, povolenky a ceny

Jako téměř všude, i v Polsku je zapotřebí vlastnit nejen rybářský lístek, ale také platné povolení k rybolovu. Rybářský lístek vám stačí český, platné povolení prodávají pobočky polského rybářského svazu, které jsou v každém krajském městě.V regionu na pobřeží Baltského moře se nejvíce ryb nachází u ústí malých řek. Ryby můžete chytat také v umělých nádržích, např. v Zegrzyńské nádrží u Varšavy, Sulejowské nádrži blízko Łodzi, Solińské nádrži v Bieszczadech a mnohých jiných. V zimě je hodně oblíbený rybolov pod ledem, hlavně na mazurských jezerech.Ceny ročních povolenek se pro chytání na územních svazech pro letošní rok 2021 pohybují v ceně 2.550,- pro mimopstruhovou povolenku a 2.600,- pro pstruhovou. U celorepublikových je to pak 3.600,- mimopstruhová a 3.700,- pstruhová.

Kdy koupit povolenku na ryby : Hlavní je koupit si teď členskou známku do konce února u MRS nebo do konce dubna u ČRS. Nebo se ti to pořádně prodraží. Jinak brigády se platí (pokud neodpracuješ) s výdejem povolenky, kterou si můžeš koupit kdykoli během roku.

Kdy zapsat rybu do povolenky

Dotaz: Osoba provádějící lov na mimopstruhovém revíru je povinna zapsat do docházky před zahájením lovu ryb datum lovu, číslo revíru a když chytí a přisvojí si jednu z ryb jako je kapr, štika, amur, candát, sumec nebo lososovitá ryba, tak je zapisuje ihned po jejich ulovení.

Jak daleko je polske moře : Nejkratší vzdálenost od hranic České republiky k moři činí 283 km vzdušnou čarou. Jedná se o spojnici severního cípu Šluknovského výběžku a Štětínského zálivu v Baltském moři v Polsku. Autem by však bylo potřeba najet přibližně 430 km (5 hodin cesty).

Z východních Čech jsou to města Kudowa Zdroj, Walbrzych, Klodzko nebo Jelenia Góra, kde se nachází vyhlášená nákupní galerie Nowy Rynek. Moravané a Slezané zase mají nejblíže do Polského Těšína, kde najdete vyhlášenou tržnici, navštívit můžete také Katowice nebo Bielsko-Bialu.

Ceny povolenek 2024 územní – celosvazové

Druh povolenky CP vody MP
Roční dospělí 82111 3350,-
Roční mládež, ZTP 82121 1550,-
Roční děti 82131 900,-
Celorepubliková povolenka 91101 4750,-

Kolik stojí rybářská povolenka do 15 let

dospělí – 700 Kč mládež od 16 do 18 let – 300 Kč děti do 15 let – 150 KčCeník členských příspěvků a povolenek na rok 2024

Druh Kategorie člen ČRS
Celosvazová mimopstruhová roční dospělí 3 150 Kč
mládež, ZTP 1 500 Kč
děti 850 Kč
Celosvazová pstruhová roční dospělí 3 350 Kč

V praxi to znamená, že osoba provádějící lov si v jednom dnu smí ponechat například 2 kusy kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo jejich kombinace o celkové hmotnosti 4 kg a nadále může pokračovat v lovu, protože nepřesáhla stanovenou denní hmotnost 7 kg ryb.

Svinoústí: pláž ukrývající nejedno tajemství

U lázeňského městečka Svinoústí se nachází pláž pokrytá zlatým jemným pískem a omývaná nejteplejší mořskou vodou na pobřeží Polska. Kromě toho se Svinoústí pyšní největším počtem slunečných dnů a nejširší pláží v Polsku.

Kdy je nejlepší jet do Polska k moři : Aktuální informace si prosím ověřte u patřičných úřadů. Nejlepší doba pro návštěvu Polska je kdykoli od května do září. V těchto měsících bývá nejteplejší a zároveň i nejvlhčí počasí. Více deště lze očekávat v letních měsících.

Jak se dá platit v Polsku : Čím se platí v Polsku Seznamte se se zlotým

Oficiální název Polský zlotý
Mezinárodní zkratka PLN
Zkratka používaná v Polsku
Typy mincí 1, 2, 5, 10, 20, 50 grošů a 1, 2 a 5 zlotých
Typy bankovek 10, 20, 50, 100, 200 a 500 zlotých

Kolik co stojí v Polsku

Polsko je obecně levnější než západní Evropa. Průměrné ceny za ubytování se pohybují od 150 do 500 PLN za noc, v závislosti na typu a lokalitě. Jídlo v restauracích stojí zhruba 20-50 PLN za hlavní chod.

100 Kč – za 1 rok. 200 Kč – za 3 roky. 500 Kč – za 10 let. 1000 Kč – doživotní rybářský lístek.

Druh Kategorie člen ČRS
Celosvazová mimopstruhová roční Děti 850 Kč
Celosvazová pstruhová roční Dospělí 3 350 Kč
Mládež, ZTP 1 550 Kč
Děti 900 Kč

Kam se jezdí do Polska k moři : Které tedy jsou ty nejkrásnější pláže v Polsku

• Svinoústí – Mallorca severu.
  • Pláže v Kolobřehu – největším letovisku polského Baltu.
  • Trzęsacz – klenot pobřeží Rewal.
  • Ustka – ráj lovců jantaru.
  • Jarosławiec – pláž Dubaj.
  • Sopoty – pláže polské riviéry.
  • Gdaňsk – pláž Stogi.
  • Łeba – dlouhé pláže a pohyblivé duny.