Kdo má 6.12 svátek?
Je to svátek svatého Mikuláše. Svatý Mikuláš, který se slaví každoročně kolem 6. prosince, je především tradicí, která přetrvává ve východní Francii, včetně Flander, Alsaska, Lotrinska a Franche-Comté.Kdo má kdy svátek

Abdon 30. červenec
Benedikta 12. listopad
Benjamín 7. prosinec
Beno 12. listopad
Berenika 7. únor

Každý rok se 5. prosince slaví Mezinárodní den dobrovolníků, který byl vyhlášen Organizací spojených národů v roce 1985. Cílem tohoto dne je ocenit práci dobrovolníků, poděkovat jim za jejich nasazení a motivovat další lidi k zapojení se do dobrovolnických aktivit.

Kdo má svátek na Mikulase : Svatý Mikuláš z Myry (cca 280/286 Patara – 6. prosince 345/352 Myra) byl biskup v Myře v Lykii. Už za svého života byl velmi oblíbený mezi lidmi, proslul štědrostí k potřebným, jako obránce víry před pohanstvím a zachránce nespravedlivě obviněných.

Co je 6.12 za den

Mikuláš se pak překládá jako „vítěz mezi lidmi” nebo „vítězný lid”. Další svátky v tento den: Mikoláš Nikolas.

Kdo se narodil 6 12 : Zítra slaví narozeniny

• Martin France. 55 let.
  • Amber Heard. 38 let.
  • Machine Gun Kelly. 34 let.
  • Jana Stryková 45 let.
  • Martina Adamcová 58 let.
  • Barbora Hrzánová 60 let.
  • Paul Carrack. 73 let.
  • Marek Ťapák. 64 let.

Státní svátky – prosinec 2021

07.12. Benjamin
08.12. Květoslava
09.12.
09.12. Vratislav

Státní svátky – srpen 2021

Date Name
01.08. Oskar
02.08. Gustav
03.08. Miluše
04.08. Dominik

Co je za den 4. prosince

Mezinárodní den gepardů je každoročně oslavován 4. prosince a slouží k zvýšení povědomí o tomto ohroženém druhu. Gepardi jsou nejrychlejší suchozemská zvířata na světě, ale jejich populace v přírodě rapidně klesá. V současnosti zůstává ve volné přírodě pouze 8 000 gepardů, což z nich činí nejohroženější kočku v Africe.

Den lidských práv
Druh mezinárodní
Význam a smysl Oslava přijetí Všeobecné deklarace lidských práv
Datum 10. prosince
Oslavy festivaly, výstavy, udělování Nobelových cen

Od té doby je svatý Mikuláš oblíbený pro svou štědrost vůči potřebným, jako obránce víry před pohanstvím a zachránce nespravedlivě obviněných. A právě proto jsou oslavy jeho svátku, spojené s rozdáváním dárečků, které jsou pro děti předzvěstí blížících se Vánoc.

Horek, Horyna, Horymírek, ale i Míra nebo Mirek. Podle českého kalendáře má svátek 29. února, tedy pouze v přestupném roce. I když slovanský původ jména Horymír se zdá být nepochybný, nelze se ubránit v podtextu s keltskou minulostí této oblasti jistým pochybnostem.

Co je 1 prosince za den : prosinec. Světová zdravotnická organizace každoročně v tento den připomíná důležitost aktivního přístupu k omezování šíření viru HIV, k prevenci nákaz, diagnostice i léčbě.

Kdo se narodil v Litomysli : Ve městě se narodila nebo působila řada předních osobností, mj. Bedřich Smetana, Alois Jirásek, Božena Němcová, Josef Váchal nebo Olbram Zoubek.

Kdo má narozeniny 12 června

12. června slaví narozeniny

• Adriana Lima. 42 let.
  • Sabina Rojková 26 let.
  • Matěj Homola. 50 let.
  • Jakub Arbes. 73 let.
  • David Novotný 54 let.
  • Mario Casas. 37 let.
  • Filip Topol. 48 let.
  • Matej Landl. 60 let.

Svátky

• Dana.
  • Danuše, Danuta, Danica.
  • Hostivít, Hostislav.
  • Arpád.