Kdo je executive manager?
Executive management je bezesporu nejvyšší systém vedení společnosti. Jedná se o výkonný a současně řídící segment, který s absolutní profesionalitou uspokojuje potřeby svých zaměstnanců, zákazníků i investorů.CEO (Chief Executive Officer) – Zkratka označuje nejvýše postavenou osobu společnosti. Českým ekvivalentem je generální ředitel nebo jednatel společnosti. Používají se také anglická označení General Manager či Managing Director. COO (Chief Operations Officer) – Na rozdíl od CEO se stará o každodenní chod firmy.Managing Director – Ředitel provozu – Osoba zodpovědná za řízení a provoz organizace. Managing Partner – Spolupracující partner – Osoba, která má spoluvlastnictví a vedení nad organizací.

Co dělá CSO : CSO (Chief Sales Officer) – Vedoucí prodeje – Nejvyšší vedoucí pracovník odpovědný za prodej a tržby.

Co je general manager

Generální ředitel je odpovědný za celkové řízení velké nebo střední organizace a naplňování cílů v souladu s definovanou strategií.

Co je to Executive Assistant : Vedení pracovního diáře, organizaci setkání. Přípravu podkladů na jednání, realizaci zápisů z jednání. Organizační zajištění služebních cest, zahraničních návštěv, workshopů a konferencí. Správu a archivaci dokumentů.

Jedná se např. o chief financial officer (CFO) – finančního ředitele; ten má nejvyšší odpovědnost za finance společnosti a zodpovídá se představenstvu (board of directors). Dále pak chief operating officer (COO), chief information officer (CIO), chief marketing officer (CMO) a podobně.

COO – Chief Operations Officer

COO neboli provozní ředitel zodpovídá za zajištění bezproblémového chodu firmy.

Kdo je managing partner

Managing Partner – Spolupracující partner – Osoba, která má spoluvlastnictví a vedení nad organizací. Member of Board– Člen představenstva – Osoba, která je členem správní rady organizace.CSO – Chief Sales Officer

Českým ekvivalentem je obchodní ředitel. Někdy se můžete setkat také s pojmem Sales Director nebo Sales Manager. Druhý výraz však může znamenat i jeho podřízeného – obchodního zástupce.Deputy General Manager – Zástupce generálního manažera – Osoba, která zastupuje generálního manažera a pomáhá vedení organizace.

Generální manažer formuluje a prověřuje celopodnikové strategie a plánuje, řídí, koordinuje a hodnotí aktivity podniku s podporou celého týmu manažerů, obvykle podle základních pokynů stanovených vlastníky nebo jejich zástupci, tj. správními radami nebo jinými řídícími orgány.

Co je office assistant : Správu příchozí elektronické pošty. Prvotní komunikaci se zákazníky po telefonu/e-mailu. Vedení pokladny, evidence dokladů Vyřizování pošty, občasné návštěvy úřadů

Co je pozice CTO : CTO – Chief Technology Officer

Dnes už méně používanou zkratkou je CTO, celým názvem Chief Technology Officer. CTO je technický nebo výrobní ředitel. Často se s touto funkcí setkávám u zákazníků působících ve výrobě. V tomto případě má technický ředitel na starosti výrobu a vše s ní spojené.

Jaký je rozdíl mezi manažerem a lídrem

Manažer udržuje, lídr rozvíjí. Manažer se zaměřuje na systémy a strukturu, lídr na lidi. Manažer spoléhá na kontrolu, lídr vzbuzuje důvěru. Manažer má krátkodobý výhled, lídr má dlouhodobou perspektivu.

Vrcholový manažer (anglicky top manager, C-level manažer) je manažer odpovědný za nějakou oblast napříč celou organizací. Tuto oblast věcně řídí, strategicky směřuje. Také řídí a organizuje práci a vede lidi.CTO – Chief Technical Officer – technický nebo výrobní ředitel. Často se tato funkce objevuje ve výrobě. V tomto případě má technický ředitel na starosti výrobu a vše s ní spojené. Stále častěji se ale tato zkratka využívá pro ředitele IT (čsatěji ale CIO).

Co znamená Operations Manager : Provozní ředitel zodpovídá za bezproblémový chod společnosti během běžného provozu, koordinaci, řešení operativních problémů a jejich systematickou prevenci plánováním údržby. Zajišťuje efektivnost hospodaření a hodnocení výkonnosti.