Kde zila Lída Baarová?

Lída Baarová
Alma mater Pražská konzervatoř
Aktivní roky 1931–1944, 1950–1957
Choť Jan Kopecký (1947–1956) Kurt Lundwall (1969–1972)
Partner(ka) Gustav Fröhlich (1935–1936) Joseph Goebbels (1936–1938)

let získal vilu do vlastnictví pražský primátor Ludvík Černý a obýval ji do roku 2003. V roce 2005 koupil vilu Tibor Nemeš a nechal dům zrekonstruovat architektonickým ateliérem prof. Ladislava Lábuse.Krematorium Strašnice, PrahaLída Baarová / Místo pohřbení

Kde bydlela Adina Mandlová : Adina Mandlová, Barrandovská 180/46, Praha 5-Hlubočepy

Inspektor drah Mandl měl v přízemí domu, který se stavěl pouhých pět měsíců, svou pracovnu. Pokoje zde měl i personál.

Jak dopadl Goebbels

Krátce poté manželé společně spáchali sebevraždu. Goebbels zastřelením a jeho žena se otrávila kyanidovou kapslí. Jejich těla byla poté na jejich žádost kontrolně střelena a poté spálena benzínem.

Kdo hraje lidu barovou : Herečce Zdence Procházkové bylo 95 let. Ve věku 95 let zemřela herečka Zdenka Procházková. Zahrála si v seriálu Arabela nebo ztvárnila Lídu Baarovou ve filmu režiséra Filipa Renče.

Bormann, který byl od nástupu nacismu statutárním zástupcem Adolfa Hitlera, zemřel podle oficiálních údajů 1. května 1945 při dobývání Berlína Rudou armádou. Jeho nalezené tělesné pozůstatky budily již tehdy ve spojencích určité pochybnosti a od počátku tak začaly kolovat pověsti o Bormannově úniku.

Co je to SS

), česky Ochranný oddíl, byla ozbrojená organizace NSDAP vytvořená v roce 1925 z horlivě oddaných přívrženců Adolfa Hitlera působících původně jako jeho osobní stráž. V čele SS v době její největší moci stál Heinrich Himmler jako Reichsführer-SS (říšský vůdce SS).Za své zločiny nebyl nikdy souzen, krátce po konci druhé světové války v Evropě spáchal sebevraždu kyanidovou kapslí při výslechu v britském zajetí.), česky Ochranný oddíl, byla ozbrojená organizace NSDAP vytvořená v roce 1925 z horlivě oddaných přívrženců Adolfa Hitlera působících původně jako jeho osobní stráž. V čele SS v době její největší moci stál Heinrich Himmler jako Reichsführer-SS (říšský vůdce SS).

Kolik bylo prislusniku SS : Waffen-SS (česky: Zbraně SS, respektive Ozbrojené SS) byly jednotky SS, určené k běžným vojenským operacím. Představovaly německé zvláštní a cizinecké jednotky nacistické armády, na konci války zahrnovaly přibližně 950 000 mužů, většinou dobrovolníků. Byly vedeny Heinrichem Himmlerem.

Co je SS symbol : Co je specifický symbol Specifický symbol (zkratka SS) představuje jeden ze způsobů identifikace platby či jejího odesílatele. Používá se v případech, kdy variabilní případně konstantní symbol nejsou dostatečné pro jednoznačné odlišení platby. Použití specifického symbolu není v platebním styku povinné.

Co je to sa

Sturmabteilung (SA) (v překladu úderné či útočné oddíly) byla paramilitární organizace založená na počátku 20. let 20. století v Německu, která přináležela k nacistické straně (NSDAP). Lidově se jim také říkalo „hnědé košile“ podle typických uniforem.

Gestapo (zkratka z Geheime Staatspolizei, česky „tajná státní policie“) byla tajná policie nacistického Německa, působící i na jím okupovaných územích.Waffen-SS (česky: Zbraně SS, respektive Ozbrojené SS) byly jednotky SS, určené k běžným vojenským operacím. Představovaly německé zvláštní a cizinecké jednotky nacistické armády, na konci války zahrnovaly přibližně 950 000 mužů, většinou dobrovolníků. Byly vedeny Heinrichem Himmlerem.

Kdo založil SA :

Sturmabteilung