Kam se dává razítko a podpis?
Pravidla pro použití kulatého razítka

Kulaté razítko, pokud pro něj není na tiskopisu nebo formuláři předtiskem stanoveno místo (označeno „L. S. “; „MR“; kroužkem), se umísťuje do horizontálního středu dokumentu.U běžných adresních, firemních a poštovních razítek to bývá nejčastěji černá. Razítka pro označování dokumentů bývají červená, aby text na první pohled vynikl. Účetní razítka mohou mít upřednostnění modré barvy, protože je snadněji k rozpoznání originál od (černobílé) kopie.Razítko ani podpis nejsou zákonnou povinností podnikatele, podnikatel není povinen je používat v obchodním či úředním styku a faktura bez těchto náležitostí bude platná.

Kam se Umistuje Hranate razítko : Razítko organizace (hranaté) se otiskne nad vlastnoruční podpis tak, aby ho nepřekrývalo. Razítko kulaté se otiskne doprostřed pod text.

Co se dává na razítko

Zejména je důležité IČP číslo. Jedná se o identifikační číslo pracoviště nebo lékaře. IČP má shodných 5 znaků s IČZ (identifikační číslo poskytovatele zdravotních služeb). Zároveň je důležité mít na razítku jméno lékaře, kontaktní adresu či telefon.

Jak vypadá úřední razítko : Úřední razítko musí být kulaté – o průměru 20 mm, 25 mm nebo 36 mm. Státní znak je umístěn uvnitř kruhu, na jehož obvodu je označení oprávněné osoby, popřípadě i označení její organizační součásti a sídla. Razítka se státním znakem musí být vždy evidenčně číslována.

Podací razítko. Jedná se o datumové razítko – datum je již obsaženo v těle razítka, základní otisk je kompletně v černé barvě, na přání je ale možno zhotovit i dvoubarevné (modrý text + červené datum – viz náhled). Pokud si přejete vlastní grafiku, stačí ji jen nahrát.

Jak vypadá razítko advokáta

Razítko, na němž je vyznačen malý státní znak, je kulatého tvaru o průměru 20 mm, 25 mm nebo 36 mm; malý státní znak je vyobrazen uvnitř kruhu, na jehož obvodu je označení oprávněné osoby (tj. advokáta), popřípadě i označení organizační součásti a sídla.Razítka se vyrábí v přístroji, kde dochází k osvícení speciální gumy s rozlišením 1200dpi. Takto osvícená hmota se vloží do razítkového strojku a dojde k prosáknutí inkoustu skrze hmotu, tímto se vytvoří otisk na papíře. Razítko se neotáčí uvnitř, ale pouze se otiskne přímo na papír.Mezi základní a nejběžnější údaje na razítkách patří název firmy, obor podnikání, adresa, IČ, DIČ a popř. telefon. Používá-li organizace více stejných razítek, doporučuje se razítka číslovat. Každá oprávněná osoba má poté přiděleno razítko s číslem.

Vyberte nástroj Vybrat v horní části panelu Podokno a klikněte pravým tlačítkem myši na razítko. Klikněte na příkaz Upravit a pak na příkaz Vyjmout, Kopírovat, Vložit nebo Odstranit, kterým razítko vyjmete, zkopírujete, vložíte nebo odstraníte, nebo na příkaz Vybrat vše, kterým vyberete všechny objekty na stránce.

Co musí obsahovat podací razítko : (5) Podací razítko obsahuje vždy: a) název určeného původce, b) datum doručení, u podání, kde to ukládá zvláštní právní předpis, též čas doručení, c) číslo jednací, d) počet listů a e) počet listů příloh nebo počet svazků příloh, u příloh v nelistinné podobě jejich počet a druh, u dokumentů v digitální podobě velikost …

Kolik stojí hodina u advokáta : Nejčastěji je s klienty sjednávána odměna hodinová. Hodinová sazba se pohybuje v rozmezí 2.500,- Kč až 3.500,- Kč bez DPH, a to v závislosti na konkrétních okolnostech případu.

Kde vyrobit razítko

Naší specializací jsou razítka na počkání do 15 minut – Moskevská 63, Praha 10 – Vršovice. Nabízíme razítka Trodat, Colop, Horray, Reiner a Noris které se staly špičkou na trhu. Postupem času si razítka Trodat vydobyla místo nejběžnějších druhů a dnes pokrývají více než 90 % českého trhu.

V aplikaci Acrobat vyberte možnost Nástroje > Razítko. Zobrazí se okno Razítko. Klikněte na možnost Vlastní razítka > Vytvořit. Kliknutím na tlačítko Procházet otevřete dialogové okno Otevřít a vyberte v něm jakýkoli typ souboru, ze kterého chcete obrázek razítka vytvořit, a klikněte na tlačítko OK.V aplikaci Acrobat vyberte možnost Nástroje > Razítko. Zobrazí se okno Razítko. Klikněte na možnost Vlastní razítka > Vytvořit. Kliknutím na tlačítko Procházet otevřete dialogové okno Otevřít a vyberte v něm jakýkoli typ souboru, ze kterého chcete obrázek razítka vytvořit, a klikněte na tlačítko OK.

Co dělat když nemám na advokáta : Jsem v nepříznivé ekonomické situaci a nemám peníze na drobnou právní poradu u advokáta. Jaké mám možnosti Můžete se obrátit na Českou advokátní komoru a požádat o advokáta, který Vám ve Vaší věci poradí. Máte nárok až na 120 minut právního poradenství ročně.