Jak se uvádí internetové zdroje?
Webové stránky obecně

PŘÍJMENÍ AUTORA, Jméno (rok vydání, případně poslední aktualizace). Kompletní název webové stránky. [online; cit. RRRR-MM-DD].Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě jméno- datum v kulatých závorkách. Pokud se jméno tvůrce vyskytuje přirozeně v textu, následuje pouze rok v kulatých závorkách. Lokace citace ve zdroji (rozsah stran, ze kterých bylo citováno) se uvádí do kulatých závorek za rok.Podstatné je samozřejmě jméno autora/organizace (je-li známo), následuje konkrétní název článku/strany/pojmu. Dále je nutné uvést webové sídlo (web, kde se citovaný pramen nachází), v případě článku i konkrétní datum nebo alespoň rok publikování.

Jak se citují zahraniční zdroje : využít přímé citace, snažíte se daný text co nejpřesněji přeložit. Citaci označíte tak, jako ostatní přímé citace (uvozovkami a citační závorkou s umístěním). Do poznámky pod čarou nebo závorky pak lze připojit poznámku, že se jedná o váš vlastní překlad. Pokud je to žádoucí, lze přidat i originální cizojazyčné znění.

Jak správně citovat webovou stránku APA

Nejjednodušším způsobem můžeme webovou stránku bez autora citovat podle normy APA 7, kde uvedeme autora (v tomto případě se nejčastěji jedná o instituci či konkrétní společnost), dále do kulatých závorek napíšeme rok, případně též měsíc a den, pokud je známo, kdy byly citovaná strana či článek na webové stránce …

Jak citovat ChatGPT : Jak citovat ChatGPT

1. Uvést poznámku pod čarou v tom místě, kde je text upraven pomocí nástroje ChatGPT, v poznámce by mělo být uvedeno znění dotazu (promptu)
  2. Uvést všechny použité dotazy (prompty) jako přílohu textu tak, aby bylo zřejmé, jak dotaz zněl, na které straně textu se pasáž nachází a jaké má znění

Nejdříve uvádíme název organizace či společnosti, dále rok publikování, poté nadpis článku nebo stránky, webové sídlo v kurzívě, kde se daný text nachází, [online] – cituje se z webové stránky online, copyright nebo aktualizace stránky, a konečně datum, kdy daný autor text citoval, a nesmí chybět odkaz.

Citace se řadí abecedně (nejprve názvy s číslem na začátku, poté písmena). V případě více děl jednoho autora řadíme díla podle roku vydání – nejmladší díla jsou uvedena jako první. Na jednotlivé dokumenty odkazujeme číslem poznámky a citace samotné uvádíme v poznámce pod čarou.

Jak uvádět internetové zdroje v seminární práci

Při provádění citací internetových zdrojů se postupuje následovně: nejprve se uvede oficiální název portálu nebo webové stránky, pak se uvede název článku a cesta k němu (v jaké rubrice či pod jakým heslem je možné článek najít).Přímo zahraniční výzkumy se pak nejlépe vyhledávají v databázích zahraničních časopisů, kde se nacházejí výhradně recenzované příspěvky. Těmi nejznámějšími jsou zřejmě Web of Science, SpringerLINK, ScienceDirect, ProQuest Central, ProQuest a další.Webová stránka je v informatice označení pro soubor dat zobrazovaný uživateli webovým prohlížečem. Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu.

KDO – název webu: Česká středoškolská unie [online], KDY – Rok: 2020. KDE – nakladatel, provozovatel webu: Česká středoškolská unie [cit. 2020-07-31]. KDE – webová adresa: Dostupné z: www.stredoskolskaunie.cz.

Jak uvest ChatGPT jako zdroj : Jak citovat ChatGPT ve stylu APA

Začněte jménem vývojáře nebo organizace: OpenAI. V závorce uveďte rok vydání: (2021). Název softwaru napište kurzívou: ChatGPT. V závorce za názvem uveďte číslo verze, pokud je to vhodné: (verze 3.5).

Jak citovat z AI : Pokud použijete AI jako zdroj informací, pak citujete samozřejmě původní zdroje, ze kterých AI čerpal. Ovšem neexistující zdroje citovat nelze. Jaké z toho plyne poučení AI jako zdroj informací nemusí být spolehlivý a v tom případě ho jako zdroj informací do odborné práce nepoužívejte.

Jak publikovat webovou stránku

2. krok: Publikování webu

1. Na počítači otevřete web v nových Webech Google.
  2. Nahoře klikněte na Publikovat.
  3. Zadejte webovou adresu webu. Výrazy, které porušují zásady přijatelného užívání, nebudou povoleny.
  4. Klikněte na Publikovat.
  5. Volitelné: Přejděte na webovou adresu webu a zkontrolujte, zda je správně publikován.

Umístěte kurzor na konec textu, který chcete citovat. Přejděte na Odkazy > Styl a zvolte styl citace. Vyberte Vložit citaci. Zvolte Přidat nový zdroj a vyplňte informace o zdroji.Nemusíme citovat (pkud jsou poprvé uveřejněny v daném textu): vlastní myšlenky, vlastní analýzy, výpočty, popis výsledků vlastních pokusů či pozorování.

Jak řadit seznam zdrojů : Seznam použité literatury

Použité zdroje je zapotřebí uvádět v určitém formátu, přičemž nejčastěji používanou normou, podle níž je nutné zdroje uvádět, je ČSN ISO 690 (01 0197) platná od 1. dubna 2011. Seznam použité literatury bývá seřazen abecedně podle příjmení autora.