Jak se správně píše atd?
je zkratka pro „a tak dále“. Používá se při výčtech v textu, kdy chce pisatel ukázat, že výčet pokračuje, nebo že se vlastnost opakuje. Před atd. se podle kontextu píše nebo nepíše čárka.Zkratky atd., apod.

= a tak dále. apod. = a podobně atp.s r. o. = společnost s ručením omezeným, k. s. = komanditní společnost, v. o. s. = veřejná obchodní společnost, o. s. = občanské sdružení, o. p. s. = obecně prospěšná společnost, v. v. i. = veřejná výzkumná instituce, z. s. = zapsaný spolek, z.

Jak se píše a pod : (příp. ap.) se píše dohromady, nikoli zvlášť (a pod.). Patří ke skupině zkratek ustálených slovních spojení, jež se píšou dohromady, jako by se jednalo o zkratku jednoho výrazu.

Jak psát atd Na konci věty

Poznámka na konec

V tomto případě jsou jednotlivé zkratky členem určitého výčtu každý člen je potřeba oddělit čárkami (např. Mezi zkratky patří apod., aj., atd.). Podobná situace může nastat, pokud je před některou z těchto zkratek vložena vedlejší věta nebo vsuvka.

Jaké i se píše po slově : V českých slovech píšeme po měkkých souhláskách (c, j, ž, š, č, ř, ď, ť, ň) vždy měkké I. Po tvrdých souhláskách (h, ch, k, r, d, t, n) píšeme vždy tvrdé Y. U písmen D, T, N volíme písmeno podle výslovnosti.

add on {sloveso}

dodat [dodávám] {sl.}

velbloud, Velbloud dvouhrbý, dromedár jsou nejlepší překlady "ťava“ do čeština.

Jak zapsat s. r. o.

Postup založení společnosti s ručením omezeným

1. uzavření společenské smlouvy formou notářského zápisu.
  2. složení základního jmění společnosti, nebo jeho části.
  3. získání živnostenských oprávnění (živnostenských listů)
  4. zápis společnosti do obchodního rejstříku.
  5. registrace společnosti u finančního úřadu.

⛳ společnost s ručením omezeným = s. r. o. (ale i spol. s r. o.) ⛳ komanditní společnost = k. s., veřejná obchodní společnost = v. o. s., občanské sdružení = o. s., obecně prospěšná společnost = o. p. s. ⭐ Tato zkratka je podle pravidel přístavkovým spojením, a proto by měla být ve větě z obou stran oddělena čárkou.Některá česká rozložení klávesnice (QWERTY) jej umožňují psát pomocí klávesové kombinace AltGr + 7 , v nejčastějším českém rozložení jej lze psát pomocí klávesové kombinace AltGr + C (nebo Ctrl + Alt + C ). V systému Microsoft Windows lze zpravidla také podržet levý Alt a na numerické klávesnici vyťukat kód znaku 38.

Pro tři tečky (výpustka, trojtečka) se používá jeden znak (v MS Word klávesová zkratka CTRL + tečka, jinak ALT + 0133) nikoli tři tečky. Nahrazuje vypuštěný text, pomlku nebo část výčtu. Často se znak přisazuje k textu bez mezery a nikdy se za něj nevkládá další tečka.

Jak napsat od 15 hodin : Časový údaj může být uveden spolu s jednotkou (například h, hod., hodin). Při zápisu rozsahu (od–do) používáme pomlčku (nikoliv spojovník!) bez mezer kolem (například 10:00–15:00). 11.15 h.

Jaké i se píše na konci slova : Pro psaní koncovek je důležité rozlišení měkkých a tvrdých přídavných jmen, viz téma druhy přídavných jmen. U měkkých přídavných jmen (vzor jarní), píšeme vždy měkké I. U tvrdých přídavných jmen (vzor mladý) píšeme tvrdé Y, nikoliv však ve všech tvarech!

Jaké i se píše na konci příjmení

měkké -i, např.: Novákovi, Jan a Petr Novákovi, Jana a Petr Novákovi. (Pozor si však musíme dávat na 4. pád: dopis pro Jana a Petru Novákovy.) Příjmení, která se skloňují podle vzoru přídavných jmen, mají dvě možné koncovky: manželé Novotných, Veselých i manželé Novotní, Veselí.

Add-on je oznčení pro přídavné doplňky do nějakého programu. Například pro internetový prohlížeč Mozilla Firefox existuje mnoho doplňků (Add-ons), které slouží k rozšíření jejích možností a lepší personalizaci prohlížeče tak, aby si uživatel mohl lépe nastavit Firefox přesně podle svých představ.ADD (Attention Deficit Disorder) je běžná porucha pozornosti bez hyperaktivity. Děti s touto poruchou bývají více zasněné, nepřítomné, pomalé a uzavřené ve svých fantazijních světech. Pokud je něco baví, dokáží se do toho ponořit.

Co je slovensky šopa : V Machkově etymologickém slovníku jsem se dočetl, že šopa je na Slovensku přístřešek pro seno nebo slámu, na východní Moravě a ve Slezsku pouze kůlna. Vše z německého nářečního Schoppen nebo Schoppa.