Jak Nečíslovat obsah?
Vytvoření obsahu

Word pomocí nadpisů v dokumentu vytváří automatický obsah, který se může aktualizovat, když změníte text nadpisu, jeho posloupnost nebo úroveň. Kliknutím označte místo, kam chcete vložit obsah (obvykle na začátek dokumentu). Klikněte na Odkazy > Obsah a potom v seznamu vyberte styl Automatický obsah.Nastavit číslování stránek lze v záložce „Vložení“ → „Číslo stránky“ → „Dolní okraj stránky“ → „Č. ve formátu prostého textu 2“ (viz následující obrázek). Aby bylo možné začít s viditelným číslováním např. od páté stránky, je potřeba za konec textu čtvrté stránky vložit „Konec oddílu na další stránce“.Obsah práce by měl obsahovat nadpisy vybraných úrovní kapitol včetně případného číslování kapitol a číslo stránky, na které kapitola začíná. Relativně jednoduché by bylo zkopírovat všechny nadpisy po dokončení práce, přidat ručně čísla stránek se správným tabulátorem.

Jak zarovnat čísla v obsahu : Přejděte na Reference > Obsah. Klikněte na Vlastní obsah. V nastavení můžete zobrazit, skrýt nebo zarovnat čísla stránek, přidat nebo změnit vodící znak, nastavit formáty a určit, kolik úrovní nadpisů se má v obsahu zobrazovat. Další informace najdete v článku Vlastní obsahy.

Jak Aktualizovat obsah

Jak formátovat text : Vyberte textový nástroj nebo nástroj svislý text . Kliknutím umístěte textový kurzor nebo vyberte text, který chcete formátovat. V ovládacím panelu klikněte na ikonu formátování znaků nebo ikonu formátování odstavce . V ovládacím panelu klikněte na ikonu formátování znaků nebo ikonu formátování odstavce .

Vyberte Vložit > Číslo stránky a pak zvolte požadované umístění a styl. Pokud nechcete, aby se číslo stránky zobrazovalo na první stránce, vyberte Jiná první stránka. Pokud chcete, aby číslování začínalo číslem 1 na druhé stránce, přejděte na Číslo stránky > Formát čísel stránek a nastavte Začít od na 0.

Jak očíslovat bakalářskou práci

První strany závěrečné práce, které tvoří název práce, poděkování vedoucímu práce atd. se nečíslují. Čísluje se až strana, na které je úvod. Pokud je úvod na straně 8, potom strany 1 – 7 budou bez číslování a stránka, na které začíná úvod, začne číslování závěrečné práce od čísla 8.Na stránce s obsahem závěrečné práce musí být uveden v případě teoretického/výzkumného díla údaj o délce celé práce (počet slov od začátku úvodu do konce závěru, bez seznamů a příloh), v případě produktové práce musí být navíc samostatně uveden údaj o rozsahu žurnalistického produktu (např.V otevřeném dokumentu klikněte pravým tlačítkem na pole, například na obsah, číslo stránky nebo křížový odkaz, a klikněte na Aktualizovat pole. Poznámky: Pokud aktualizujete obsah, vyberte v dialogovém okně Aktualizovat obsah , jestli chcete aktualizovat jenom čísla stránek, nebo celou tabulku.

Stažení nejnovějších dostupných aktualizací Androidu

1. V zařízení přejděte do aplikace Nastavení.
  2. Klepněte na Systém. Aktualizace softwaru.
  3. Zobrazí se stav aktualizace. Postupujte podle pokynů na displeji.

Proč aktualizovat : Hned na začátku je dobré připomenout, že aktualizace přinášejí do aplikací či operačního systému nejen nové funkce a vzhled, ale také opravy nalezených chyb. A o ty nám z hlediska bezpečnosti jde především. Přesto se často setkáváme s tím, že lidé svá zařízení aktualizovat nechtějí.

Jak formátovat obsah ve Wordu : Vyberte text, který chcete formátovat. Pokud chcete vybrat jedno slovo, poklikejte na něj. Pokud chcete vybrat řádek textu, klikněte nalevo od něj. Vyberte možnost, pomocí které změníte písmo, jeho velikost nebo barvu, nebo použijte pro text tučné písmo, kurzívu nebo podtržení.

Jak zkopírovat a vložit text

PC: Ctrl + c pro kopírování, Ctrl + x pro vyjmutí a Ctrl + v pro vložení. Mac: ⌘ + c pro kopírování, ⌘ + x pro vyjmutí a ⌘ + v pro vložení.

Přejděte na Záhlaví & zápatí > Číslo stránky > Číslo stránky, zvolte požadované zarovnání a vyberte OK. Pro ukončení přejděte na Záhlaví a zápatí > Zavřít záhlaví a zápatí nebo poklikejte kamkoli mimo oblast záhlaví.Závěr je nutné koncipovat tak, aby odpovídal úvodu. Jinými slovy v úvodu jste představili cíl práce a v závěru ho musíme uvést opětovně, ovšem se zjištěným výsledkem společně s komentářem, jak jste cílem dosáhli, jaké metody jsme použili, apod.

Kolik stran by měla mít diplomová práce : Diplomová práce

Doporučený rozsah diplomové práce je stanoven na 70–80 normostran (bez příloh), včetně preliminárií (cca 126 000–144 000 znaků, včetně mezer).