Co můžu dělat po zdravotnickém lyceu?
Osvojené klíčové kompetence spolu s úplným odborným vzděláváním vytvářejí velmi dobré předpoklady i pro přímé uplatnění na trhu práce na specifických pracovních pozicích, např. pracovníků ve zdravotnické administrativě, zdravotnickém pojišťovnictví a na zdravotně sociálních odborech orgánů veřejné správy.Absolvent studijního oboru zdravotnické lyceum je připraven ke studiu všech oborů na lékařských fakultách a vyšších zdravotnických školách, dále na zdravotně-sociálních fakultách, fakultách připravujících učitele zdravotnických předmětů nebo sociální pracovníky, případně na jiných souvisejících vysokých školách či …M Zdravotnické lyceum

Obor připravuje žáky zejména ke studiu zdravotnických nelékařských i lékařských oborů na vysokých a vyšších odborných školách.

Jaké obory jsou na Zdravce : Poskytujeme odborné a všeobecné vzdělání v těchto oborech:

• Asistent zubního technika.
  • Laboratorní asistent.
  • Masér ve zdravotnictví
  • Nutriční asistent.
  • Ošetřovatel.
  • Praktická sestra.
  • Zdravotnické lyceum.

Kam jít po stredni zdravotnicke skole

Co je to lyceum : Lyceum je čtyřletý středoškolský obor ukončený maturitní zkouškou. Absolventi získávají úplné střední odborné vzdělání s maturitou, na rozdíl od absolventů jiných středních odborných škol a středních odborných učilišť nezískávají kvalifikaci pro výkon povolání – většina absolventů pokračuje ve vysokoškolském studiu.

Co dělá laboratorní asistent

pracuje s laboratorními chemikáliemi a sety. využívá přístrojovou a laboratorní techniku a zabezpečuje její běžnou údržbu. pracuje se zdravotnickou dokumentací provádí (pod odborným dohledem) odběry biologického materiálu a odběry žilní a kapilární krve.Absolvent je připraven ke studiu všech oborů na lékařských fakultách a vyšších zdrav. školách, dále na zdravotně-sociálních fakultách, fakultách připravujících učitele zdravotnických předmětů nebo sociální pracovníky, případně na jiných souvisejících vysokých školách či studijních oborech.Absolventi jsou středními zdravotnickými pracovníky a mohou vykonávat povolání praktické sestry v lůžkových a ambulantních zdravotnických zařízeních a při poskytování komunitní nebo domácí zdravotní péče.

na všeobecnou sestru se studuje buď na 3 roky na vysoké škole nebo 3,5 roku na vyšší odborné škole.

Kdo zalozil lyceum : Zajímavosti oboru:

Předkem Lycea byla aténská filozofická škola Lykeion, kterou založil v roce 355 př. n. l. Aristoteles.

V kolika letech se jde na střední školu : Střední škola poskytuje sekundární vzdělávání (3. stupeň v mezinárodní klasifikaci ISCED). Je určena pro žáky, kteří ve věku 13 až 15 let ukončí primární vzdělávání na základní škole a vyučují se na střední škole do svých 17 až 19 let.

Co po stredni zdravotnicke škole

Kam po maturitě Po škole se uplatníš v soukromém i státním sektoru na specifických pracovních pozicích – všude tam, kde jde o zdravotnictví. Může to být administrativa, zdravotnické pojišťovnictví, sociální služby nebo třeba státní správa.Ne nemusíte, po ukončení studia na zdrávce naleznete jako praktická sestra uplatnění například: – Ve spolupráci s ostatními zdravotnickými pracovníky (zejména lékaři, zubními lékaři, všeobecnými sestrami, porodními asistentkami, fyzioterapeuty, ergoterapeuty, nutričními terapeuty, popř.

Kolik si vydělá Praktická sestra : Kolik vydělává Praktická sestra v České republice Pokud se podíváme na Praktická sestra platové statistiky v České republice během 15. května 2024, reprezentovaný zaměstnanec vydělává 445 296 Kč; přesněji řečeno mzdová sazba je 37 108 Kč za měsíc, 9 277 Kč za týden nebo 231,93 Kč za hodinu.