Co je to publikační bias?
Termín bias je klasifikován jako systematická chyba. V psychologii se jedná o určité tendence myšlení či myšlenkové zkratky, díky nimž může docházet k chybným úsudkům. Podstatnou součástí biasů je fakt, že si člověk neuvědomuje jejich existenci.Konfirmační zkreslení (někdy též potvrzovací zkreslení, z anglického confirmation bias) je sociálně-psychologický pojem, který popisuje tendenci člověka upřednostňovat ty informace, interpretace a vzpomínky, které podporují jeho vlastní názor, a naopak ignorovat nebo podceňovat ty, které jsou v rozporu s jeho …Kognitivní zkreslení (anglicky cognitive bias) je systematická, opakovaná chyba v myšlení, rozhodování, odhadech, vzpomínkách, zapamatování a jiných myšlenkových procesech, přičemž závěry o jiných lidech a situacích mohou v těchto případech být vyvozeny nelogickým způsobem.

Co je to Survivorship bias : Survivorship bias (klam přeživších) je jedno z kognitivních zkreslení, které se týká sklonu lidí k přehlížení negativ při posuzování výkonnosti nebo pravděpodobnosti úspěchu.

Co je Disclosure

prozrazení , odhalení , vyzrazení , zveřejnění ( utajovaného ap .)

Co je porucha kognitivních funkcí : Kognitivní poruchy se projevují postižením různých kognitivních domén. Nejčastěji bývá zhoršena paměť, dále např. exekutivní (pláno- vání, organizace) a zrakově -prostorové funkce či řeč.

Promyšlené NDA by mělo jasně vymezit délku trvání mlčenlivosti. U některých skutečností si lze v praxi představit závazek na neomezenou dobu, ale u řady jiných časově neomezený závazek fungovat nebude.

Známými rizikovými faktory pro kognitivní poruchu (a také pro demenci) jsou: věk, onemocnění demencí („sklerózou“) u příbuzných, dědičné vlohy – typ genetické informace „apoE4“, v osobní anamnéze cévní mozkové příhody a úrazy hlavy (zejména s bezvědomím trvajícím déle než 15 minut).

Jak poznat poruchu paměti

Nejčastějšími příznaky jsou:

1. ztráta paměti.
  2. problémy s vykonáváním běžných činností
  3. problémy s řečí
  4. časová a místní dezorientace.
  5. zhoršující se úsudek.
  6. problémy s abstraktním myšlením (rozpoznávání písmen, čísel)
  7. zakládání věcí na nesprávné místo.
  8. změny chování a nálad.

NDA je zkratka pro anglický výraz Non-Disclosure Agreement, což se dá volně přeložit jako dohoda (nebo smlouva) o mlčenlivosti. Jde o smluvní závazek, v rámci něhož se smluvní strana zavazuje k neposkytnutí a ochraně určitého druhu informací.V NDA je velice důležité přesně definovat důvěrné informace podléhající obchodnímu tajemství, definovat závazek mlčenlivosti a stanovit sankce za porušení tohoto závazku. V praxi rozhodně není doporučeno důvěrné informace definovat taxativně, jelikož se vždy najdou informace, které nebude taxativní výčet obsahovat.

Co zlepšuje kognitivní funkce : Existuje mnoho způsobů, jak pomoci udržet dobrou paměť a kognitivní funkce. Pravidelné čtení, každodenní luštění sudoku nebo křížovek v novinách, memorování slov z poezie, hry nebo učení se něčemu novému, to vše může pomoci udržet paměť v dobré kondici.

Co se děje v mozku při depresí : Pokud člověk trpí depresí, může docházet ke změnám metabolismu v mozku – vzniká zde nerovnováha přenašečů (neurotransmiterů) serotoninu, noradrenalinu a/nebo dopaminu. U depresivních onemocnění, která jsou střídavě spojená s chorobně dobrou náladou (mánií), dochází v mozkovém metabolismu k jiným změnám.

Jak začíná demence

Časné příznaky stařecké demence jsou občasné změny osobnosti a lehká ztráta paměti a komunikačních schopností spolu s problémy s logickým uvažováním. Postupná patologie se projevuje zhoršením paměti a počátkem zhoršování kognitivních funkcí.

NDA – Dohoda o mlčenlivosti. Smlouva o mlčenlivosti též nazývaná NDA (Non-Disclosure Agreement) se uzavírá mezi stranami, které spolu sdílejí utajované informace či materiály a v mém oboru je často používána a vyžadována.Obchodní partner se zavazuje, že bude důvěrné informace uchovávat v tajnosti a zajistí, že důvěrné informace budou chráněny s odbornou péčí, minimálně však v rozsahu bezpečnostních opatření, která Obchodní partner uplatňuje při ochraně vlastního obchodního tajemství.

Co podporuje funkci mozku : Potraviny pro mozek – pro jeho výkon a regeneraci

• Potraviny, které podpoří náš mozek.
  • Co byste měli do svého jídelníčku zařadit
  • Vlašské ořechy.
  • Avokádo.