Co je to adept?
adept {přídavné jméno}

obratný {příd. jm. m.} zběhlý {příd.Koncese je v dospělé řeči „povolení k provádění činnost“. Za dávných dob lidé museli žádat třeba o koncesi na vaření piva. Ten, kdo koncesi dostal, byl koncesionář. V koncesi bylo přesně napsané, co smí dělat.Konsonance je opakem pro disonanci. Jedná se tedy o spojení dvou a více tónů, které na člověka působí příjemně, jsou sehrané a výsledný tón takzvaně netrhá uši. Konsonance obvykle následuje po každé disonanci, aby se tak uklidnilo napětí z nepříjemného disonantního tónu.

Co je koncepčnost : Zjednodušeně řečeno, koncepční dokument je předběžný dokument, který vysvětluje účel výzkumu, proč se provádí a jak bude probíhat. Zkoumá koncept nebo myšlenku a nabízí nástin tématu, kterému se chce výzkumník věnovat. Čtěte dále a dozvíte se více o koncepčních dokumentech a o tom, jak vytvořit dobrý dokument.

Kdo nemusí platit poplatek za televizi

Kdo nemusí platit rozhlasový poplatek : Zákon též zahrnuje dvě výjimky, kdy může být člověk od hrazení poplatků osvobozen. Tou první je domácnost, kde součet příjmů všech jejích členů za uplynulé čtvrtletí nepřesahuje 2,15násobek životního minima. Druhým důvodem k osvobození od placení jsou zdravotní důvody.

Všestranné zabezpečovací ústředny – VERSA jsou moderní zabezpečovací ústředny určené na zabezpečení bytů, domů a malých kancelářsko-obchodních objektů. Za svoji všestrannost vděčí především široké škály dostupných doplňků, přičemž uživatelské prostředí zajišťuje jednoduché každodenní ovládání systému.

Opakem harmonie je disharmonie, která v hudbě označuje nehezký či nepříjemný souzvuk. Nelze jej ovšem obecně chápat jako něco objektivně nepatřičného, neboť může být zcela záměrnou součástí skladby.

Co je to koncepční dokument

Koncepční dokumenty jsou strategické dokumenty, které řeší konkrétní problematiku. Kladou důraz na analytickou a návrhovou část a na stanovení jednotlivých cílů. Implementační opatření zmiňují pouze rámcově. Ty jsou řešeny v samostatných prováděcích dokumentech.Latentní znamená „skrytý“ či „bezpříznakový“. Tento výraz se používá zejména v souvislosti s některými nemocemi, které začínají asymptomaticky, avšak po uplynytí bezpříznakového období se dále rozvíjejí.Pokud neplatíte, ale odebíráte elektrickou energii, pak má Česká televize důvodné podezření, že televizi máte. Proto, pokud ji skutečně nemáte, dejte to vědět čestným prohlášením či evidenčním listem.

Zrušení poplatků za TV a rozhlas

1. Poplatník zemřel: Pokud zesnulý platil poplatky přes SIPO, je třeba je odhlásit na České poště.
  2. Už nemáte televizi či rádio: V tomto případě musíte vyplnit evidenční formulář a poslat jej na email, datovou schránku nebo adresu České televize či rozhlasu.

Jak neplatit poplatek za rozhlas : Kdo má nárok na osvobození od TV poplatku Poplatek nemusí platit: lidé s úplnou nebo praktickou slepotou obou očí (musí současně splňovat všichni členové domácnosti) lidé s oboustrannou úplnou nebo praktickou hluchotou (musí současně splňovat všichni členové domácnosti)

Kdy je povinnost platit rozhlasový poplatek : Za celou domácnosti se platí celkem 135 korun měsíčně za televizní vysílání a za rádio pak 45 korun měsíčně. Doba splatnosti je pak vždy do 15. dne daného měsíce bez ohledu na to, jestli platíte měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo jednou ročně.

Co to je fit

Fit se v češtině používá jako adjektivní anglicismus ve spojení „být fit“ („buď fit! “) s významem být v dobré kondici (fitness).

Vice versa (z lat. vice, ablativ od vix = poloha + versa, participium od vertere = obracet, tedy doslova "v obrácené posici") je v právu často používaná latinská frase s významem "naopak". Používá se ve spojení "a vice versa", tedy "a naopak".Poly‑ a poli‑

První člen složených slov poly‑ má význam ‚mnohý, četný, hojný, různý' (v protikladu k mono‑ s významem ‚jeden'), např.

Co znamená slovo dysfunkce : dys- je předpona, která znamená „zeslabený, vadný, porušený“. Tato předpona obvykle vyjadřuje něco špatného či negativního, poruchu či zhoršení.