Co dělá manažer ka?
Manažer pracuje prostřednictvím svých podřízených. Zodpovídá za jejich práci, motivuje je a snaží se o soulad potřeb jejich i potřeb firmy. Dále informuje jak své podřízené tak i nadřízené. Reaguje na chyby v systému, dělá důležitá rozhodnutí a vyjednává.7 dovedností, které z vás udělají skvělého manažera

• Schopnost stanovovat cíle.
  • Znalost trhu i finančního řízení
  • Dobrá komunikace.
  • Empatie a zpětná vazba.
  • Delegování cílů
  • Efektivní time management.
  • Trvalá práce na sobě

Každý manažer zaujímá tři role, jsou jimi vedoucí, podřízený a spolupracovník, základní role každého manažera spočívá v pomoci skupině spolupracovníků splnit určitý úkol, udržet skupinu jako celek a zajistit, aby všichni spolupracovníci přispěli k řešení úkolu dle svých schopností a možností.

Co musí umět manager : Aby manažer dostál své pozici, měl by umět především vhodně komunikovat s lidmi, ať už s vlastními pracovníky, či dodavateli a partnery. Nezbytnou dovedností je schopnost motivovat, konkrétně a jasně přiřazovat úkoly, umět se rozhodovat, pružně se přizpůsobovat změnám nebo vždy detailně vymezit cíle.

Co musí mít manažer

Musí být zdravě sebevědomý, přímý, spravedlivý, ale zároveň schopný dělat potřebné kompromisy a vytvářet na pracovišti příjemné prostředí. Manažer rozdává úkoly, plánuje, řídí a kontroluje. Musí si umět zorganizovat čas, stanovit jasné cíle a seřadit priority.

Jaký je rozdíl mezi manažerem a lídrem : Manažer udržuje, lídr rozvíjí. Manažer se zaměřuje na systémy a strukturu, lídr na lidi. Manažer spoléhá na kontrolu, lídr vzbuzuje důvěru. Manažer má krátkodobý výhled, lídr má dlouhodobou perspektivu.

Důležité je především splnění těchto pěti bodů, které pro správného manažera musejí být téměř „svaté“.

• Obklopit se schopnými lidmi.
  • Buďte upřímní
  • Motivujte své lidi.
  • Dělejte kompromisy.
  • Snažte se lidi vést, nikoli je pouze řídit.

Manažerské činnosti představují způsob klasifikace práce manažerů., jejichž řídící práce se podle tohoto pojetí dělí na jednotlivé funkce (plánování, organizování, rozhodování, vedení, kontrolování, hodnocení, delegování, koučování).

Jaké jsou důležité vlastnosti manažera

schopnost komunikovat. schopnost motivovat. schopnost týmové práce a vedení týmu. schopnost sebeřízení a řízení času (time management)Jak se pozná špatný šéf Možná vám to bude povědomé

• Neumí ocenit své lidi. Pracujete poctivě, odvádíte i velmi nadstandardní výkony, ovšem pochvaly se nedočkáte.
  • Neschopen/na rozhodnout. Tým má před sebou složitý úkol.
  • Nahoru se hrbí, dolů práská bičem.
  • Nálady jak na kolotoči.
  • Má své favority.
  • Když je toho moc.

Co dělá management : Management obecně je vědomý způsob řízení/vedení nebo kontroly něčeho nebo někoho. V podnikání je management proces systematického plánování, organizování, rozhodování, dále směřování a řízení lidí a koordinace zdrojů, a to především za účelem dosažení vytyčeného cíle.

Čím se zabývá management : Management je procesem plánování, organizování, vedení a kontroly lidí a dalších zdrojů za účelem efektivního dosažení cílů organizace. Představuje soubor praktických kroků a opatření směřujících ke zvládnutí základních problémů, které musí řešit management každé organizace.

Jak být lepším manažerem

1. Obklopit se schopnými lidmi.
  2. Buďte upřímní
  3. Motivujte své lidi.
  4. Dělejte kompromisy.
  5. Snažte se lidi vést, nikoli je pouze řídit.

Když budete následovat těchto deset doporučení a pěstovat tyto vlastnosti, bezpochyby se z vás stane dobrý šéf.

• Je empatický a lidský.
  • Umí delegovat svou práci.
  • Má přirozenou autoritu.
  • Dokáže pochválit.
  • Rozvíjí své podřízené.
  • Dává konstruktivní kritiku.
  • Uzná svou vlastní chybu.
  • Nedělá rozdíly mezi lidmi.

Průměrná mzda manažerů v největších firmách dosahuje v průměru 147.000 Kč/měsíc, ve středních firmách 109.000 Kč/měsíc, v malých firmách pak 84.000 Kč/měsíc. Nejevíce si manažeři a manažerky vydělávají mezi věkem 45-49 let.

Co management zahrnuje : Management je tedy proces, který je nasměrován k naplnění předem stanoveného cíle dané organizace. Pro splnění tohoto cíle je nutno realizovat 4 základní funkce managementu: plánování, organizaci, vedení lidí a kontrolu.